Tijdregistratie is in 1ste instantie de vastlegging en verwerking van tijdsgegevens van medewerkers die invloed hebben op de salariëring. ten-Dam Advies wil u graag van dienst zijn bij de introductie en optimalisatie van uw tijd- registratie en evaluatie proces.
Het doel van de tijdregistratie en evaluatie (TE) is in 1ste instantie de vastlegging van tijdsgegevens van medewerkers. Vervolgens de interpretatie van deze gegevens volgens CAO en bedrijfsregelingen naar tijdrekeningen en beloning. Hierbij is er een geïntegreerde afhandeling met de salarisberekening aan de ene kant en een mogelijkheid tot integratie met kloksystemen aan de andere kant.
Registratie kan op een zgn. negatieve en positieve manier ingestoken worden:
Negatief - alleen de afwijkingen ten opzichte van de verwachte (geplande) werkuren worden geregistreerd (overwerk, ziekte e.d.)
Positief - alle typen tijdsbesteding worden expliciet geregistreerd, dus ook "gewone" uren binnen het rooster
Gemixede vorm - bijv. voor management een negatieve vorm en voor de productie een postieve vorm
De bron van de uren kan bijv. een tijdklok systeem, een urenverantwoordingsapplicatie (CATS) of de time manager workplace (TMW) zijnDoor steeds verdergaande decentralisatie van invoer van tijdsgegevens is het terrein van tijdverantwoording en evaluatie sterk veranderd. Aan- en afwezigheden worden steeds meer bij de bron vastgelegd of aangevraagd, i.p.v. de papieren formulieren stromen. Dit heeft de organisatie, processen en benodigde kwalificaties vor dit proces sterk gewijzigd. Naast het realiseren van de technische omstandigheden, wil ten-Dam Advies ook in deze verandering graag iets voor uw organisatie betekenen.